Wednesday, December 1, 2010

SAYA BUDAK BARU BELAJAR

3B..BUDAK BARU BELAJAR .
bkn baru bljr ABC atau 123..tu utk kanak2 ribena sesuai la. untuk kanak2 yg dah tua bangka mcm aku ni istilah budak baru belajar tu lain. Disbbkan kebosanan yg trlampau aku pun belajar byk benda time cuti ni. Aku belajar 3 benda kat rumah...nak tahu x ape?? kalau xnak tahu pun aku bagitau jugak..

♥ budak yg baru belajar..sebelah kanan tu adik aku yg slalu nangis sbb kena marah dgn aku



Buat blog 


Blog ini pun aku nak buat setelah aku baca blog2 yg hebat2 spt kat sblh kiri ni. Akak aku la yg ajar aku sikit2 tp aku main belasah je buat semua ni, Blog yg first sekali aku baca mestilah blog akak aku. Walaupun dia baru je bape bulan buat tapi citer yg dia merepek mmg byk. Tp itu suka hati dia la nak tulis ape..dia punye blog. Aku saje nak menyibuk sikit. Blog akak aku mungkin dah buat sejak tahun 70/80an dlu kot sbb blog dia dari dulu smpai sekarang takde warna....haha..  Ini blog akak aku..izzatul atiqah. kalau korang klik blog dia..korang akan dpt hadiah.. hadiahnyeeeeee ialah lagu "CINTA MONYET" ..ngeh3.  Aku baru je belajar buat blog..so confirm byk lg yg kne belajar. Tolong la ajar aku wei...............TOLONGGGGGG !!!! 



♥ Masak memasak


Orang yg ajar aku masak confirm la chef yg terhebat. Aku xmain la nak belajar dgn chef biasa2 je..haha bunyi je lebih padahal aku xkisah pun blajr masak dari sape2. Chef yg terhebat aku maksudkan ialah umi aku sendiri. Balik2 rumah lps hbs exam je aku dah disuruh masak. Ambik kau...Padan muka !! haha. Aku belajar masak air,masak nasi,masak dgn perangai adik aku yg kat rumah ye jugak..xhbs2 nak nangis..hehe.. Baru2 ni aku belajar buat roti piza..itu pun setelah aku baca satu blog ni. Aku ingatkan mula2 xmenjadi tp akhirnye adik2 aku siap buat permintaan buat lagi sekali. setakat ni aku dah buat 3 kali dlm masa seminggu...caya la.. hebat la budak yg xreti masak ni..haha 


♥ ni la roti piza tu..mesti terliur kan..hehe..

♥ gambaran dari dekat...buruk  gila rupenyee..haha *baru belajar*

♥ jahit manik


Jahit manik ni pun belajar dari umi. Umi ade buat tempahan jahit manik..so aku pun tolong2 la ape yg patut. Tolong menyusahkan agaknye..haha. Aku jahit pun lmbat..satu baju siap berhari2.. Mane taknye..masukkan benang ke dalam jarum pun dah berminit-minit. Kalau jahit manik ni berisiko..tahu x sbb ape? sbb slalu jari tercucuk kne jarum. Tapi kalau dah jadi pro mcm akuuuuu punye umi..confirm la xkan ade risiko begitu teruk sekali. Yang penting aku sgt MALAS...baru jahit sikit mula la nak mkn la..nak on9 fb la..mcm2 ... Gambar baju yg aku jahit manik tu xde sbb ade mslh teknikal sikit..

♥ plg kanan skali tu umi yg ajar aku belajar jahit manik



cakap2: nak cari keje part time tp xde tempat yg kosong... tanam anggur jelh kat rumah

3 comments:

  1. ikut tema la belog orang ..

    lum jumpa templates yang sesuai lagi ..

    hitam putih masih mencari

    ReplyDelete
  2. pegi la cari..byk template hitam putih daa..

    ReplyDelete
  3. prince tgk roti piza tu sedap laa...bagi sket kat prince..hehe

    ReplyDelete