Monday, February 21, 2011

REVOFIESTA .. REVOLUSI UITM N9 !!!!

Hey Hey Hey...feeling bajet pengacara majlis...hehe.. mari2 baca pasal Revolusi Terbaru UiTM Negeri Sembilan..iaitu REVOFIESTAAAAAAAA!!!! korang di luar sana mesti ade yg tak tahu kan UiTM Negeri Sembilan ade revofiesta beb....bukan calang2 fiesta yg mcm funfair korang pegi tu..ni memang fiesta gempak gila...

Sape kata UiTM Kuala Pilah ni tak best....berani la nak ckp UiTM aku tak best..aku selaku wakil pelajar UiTM Kuala Pilah nak bagitau korang semua yg fiesta yang dianjurkan buat kali pertama ni memang mendapat sambutan yg menggalakkan walaupun baru start perasmian smlm...

Mari kita lihat ape yg menarik di REVOFIESTA !!! Jom2...rugi tak join semua aktivitinye...


REVOFIESTA BERLANGSUNG DARI 20-27 FEBRUARI 2011 !!!


First skali ape yg patut korang buat..pelajar2 UiTM Kuala Pilah sila klik butang "LIKE" di page REVOFIESTA... kalau dah klik like maknenye korang memang suka sgt2 revofiesta ni kan..tak gitu..hahaha




KLIK2..JANGAN TENGOK JE...RUGI BEB !!




Seterusnya bagi korang yg memerlukan udara yg segar...aktiviti FOCA ni berlangsung semalam iaitu pada 20/2/2011 ..setiap satu blok dapat 10 pokok bunga..bunga yang sgt lawa iaitu BOUGAINVILLA..bunga kertas sng citer..hehe..Semalam pun berlangsung perasmian REVOFIESTA !





Ceramah yang dinantikan oleh semua orang..nak tahu tak sbb ape?? tajuk ceramah tentang MEMBONGKAR MISTERI DAJJAL..mesti semua orang nak tahu sapekah makhluk yang bernama dajjal ni.. 

Memang penuh dataran anjung semalam dgn student2 yang dari pukul 8 lagi dah terpacak kat dpn anjung tu.. yg terawal dpt la kupon makanan..huhu..syokk !! byk video & muslihat movie2 yg selama ni kita semua tak tahu.. Ceramah ni pun berlangsung malam tadi...20/2/2011 ...


"Barangsiapa yang menghafal 10 ayat pertama surah Al-Kahfi,sesungguhnya dia terselamat dari fitnah Al-Masih Al-Dajjal" -take note plz-




Bagi gamers2 yang sangattttt tegar & taksub dgn game ni..hehe...sila la join CAMPUS CYBER GAMES 2011 ni.. best weh...hadiah memang sgt lumayan...yg penggemar game mestilah suka hadiah ni..kalau aku confirm taknak..nak buat ape dgn hadiah tu...tak reti nak guna..hehe..

CAMPUS CYBER GAMES 2011 ini berlangsung start dari 21-24 feb 2011... yang perempuan pun boleh masuk kalau anda yakin dgn kemampuan bermain game lasak ni..haha....bukan game masak2 atau game tukar2 baju okay..hehe..



FIRST PRIZE GAME DOTA

MENARIK KAN KAN...hehe..


FIRST PRIZE GAME PES CCG

Wah wah..mcm seronok je kalau main game pakai benda ni..tak tahu namanye ape ye..hehe





Aktiviti yg seterusnye ni bukan calang2 aktiviti...aktiviti ala-ala EARTH HOUR ini akan mengubah hidup pelajar UiTM Kuala Pilah ni..cewahhh..hahaha.. kalau korang join maknenye korang memang sygkan Pilah........dan sayangkan bumi kita ni...

 INGAT REVOFIESTA !!! revolusi baru telah menukarkan nama kepada yg lebih spesifik lagi kepada PILAH HOUR !!!


Cuma 120 minit je...tak lama pun...120 minit tutup segala jenis lampu...kalau boleh lampu handphone tutup sekali..haha..baru nampak semangat cintakan UiTM Kuala Pilah ni..hehe.. Pilah Hour ni esk ye..pukul 8-10 malam..ingat tau ..hehe






Ni aktiviti anjuran kelab pengguna...aktiviti HARI BERSAMA PENGGUNA !! Anda pengguna?? Ya,saya pengguna ..pengguna ape?? tak tahu kan kan... baik korang pegi dengar ceramah & tengok pameran sekali..baru korang akan faham ape hak korang sebagai pengguna...

HARI BERSAMA PENGGUNA ni berlangsung dari 24-26 feb 2011..hari Khamis-Sabtu...






Bagi anda yg suka photoshoot..takpun suka tengok top model...suka jalan2 ala-ala kucing yg comel...catwalk okay..hehe.. FASHION SHOW ini amat sesuai untuk korang semua... suka pose dpn cermin & suka belek-belek muka yg comel2 & jambu tu kan..ape lagi masuk fashion show ni...huhu..

Kalau taknak masuk.. mari beramai-ramai ke FASHION SHOW!! Kita lihat WHO WILL BE THE NEXT TOP MODEL OF UITM KUALA PILAH ??!!  Sape?? Sape?? 

Saksikan pada jumaat malam ini pukul 8.45 malam bertempat di BS 1,2,3.. Tema penonton yg datang tengok fashion show ini ialah GOLD,BLACK & WHITE.. Mari memeriahkan acara ini..tak sabar !!!



Gambar photoshoot kat luar baru2 ni !!







Eh tak habis lagi kelab pengguna punya program... Korang mesti familiar kan dgn hari sabtu...hari ape tu?? hari tanpa beg plastik... Jadi kelab pengguna merealisasikan program ni kat UiTM Kuala Pilah pulak... 

Say what?? Say NO NO NO .. NO to PLASTIC ...hehe.. Majlis perasmian "SAY NO TO PLASTIC" ini akan dilakukan pada sabtu ini bertempat di LT .. 

Bagi korang yg suka membazir plastik ni elok la dtg tengok perasmian ini secara live di dpn mata untuk kita menyemarakkan lagi REVOFIESTA kali ni... Bersama-sama selamatkan bumi kita ini...Plastik tak boleh nak dilupuskan ye kawan2..





Haaaa....yang ni paling dinantikan oleh aku & kawan2...haha.. MALAM EKPRESI SISWA !!! Malam ekspresi siswa ni platform untuk student2 UiTM Kuala Pilah menonjolkan bakat diorang kat semua orang..

Daripada selalu menyanyi kat bilik air layang feeling sorang2 takde orang dgr..baik masuk malam ekspresi siswa...dpt glamour terus..hahaha.. mcm2 band yg tak pernah korang tgk kat mane2 ade kt MES ni....yg duet pun ade..yg solo tanpa teman pun ade..hehe..

Mari mari mari..REVOFIESTA memberi revolusi yang hanya dapat disaksikan di UiTM Kuala Pilah !!!






Anda seorang blogger?? Yeee...saya la tu..haha.. Ayuh blogger UiTM Kuala Pilah semua...masuk la SEMARAK REVOFIESTA ni... aku masuk ke?? haha..biarlah rahsia.. Hadiah yg ditawarkan sgt2 lumayan..

Bagi blogger yang rasa handphone sudah nazak & patut dicampak ke dalam longkang..ini lah saatnye untuk korang mengkreatifkan diri & masuk SEMARAK REVOFIESTA ni..baru blog korang ramai follower..hahaha..

1ST PRIZE : HANDPHONE SAMSUNG E1080
2ND PRIZE : HEADPHONE
3RD PRIZE : HEADPHONE





Macam2 aktiviti lagi ade sepanjang minggu ni... BETING STREET , PILAH SCREEN CINEMA , OUTDOOR GAMES ..contohnye abseiling..best weh.. , INDOOR GAMES ..yg ni best jugak..jigsaw puzzle,sudoku..dam haji... & LAIN2...Mungkin ade lagi yg tertinggal..huhu..



REVOFIESTA ini berlangsung dgn hasil kerjasama dari byk pihak... 
MPP(Majlis Perwakilan Pelajar) , JPK (Jawatankuasa Perwakilan Kolej) , JPKK (Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria) , Persatuan-Persatuan Akademik , & Persatuan-Persatuan Dalaman UiTM ..


Poster2 REVOFIESTA pun semua gempak2...memang kreatif habis la diorang ni..membuatkan kitorang teruja nak pegi tau..hehe

kata hati : Ceramah dajjal malam tadi memang happening penceramahnye ...

No comments:

Post a Comment