Monday, March 28, 2011

EMOSIONAL GILA !!

OC yg buat aku emosional gila...OC ni sebenarnye salah satu killer subjek sem ni...memang mebunuh betul sbb aku tak pandai..ORGANIC CHEMISTRY.. sape yg ajar aku korang tak perlu tanya... serius aku risau gila nak final klau smpai sekarang satu ape pun aku tak dapat.. yg aku tahu cuma naming chain..lukis chain semua tu.. 

Kalau nak harapkan aku bagitau mechanism ape jgn harap la..dah2 taknak cerita pasal ape yg aku faham.. Aku nak cerita pasal semalam kls tutorial organic chem yg aku rasa serius tension gila.. rasa nak mengamuk tapi sabar je byk2..




Ok awal pagi aku dah bangon utk bersiap nak pegi kls...kls tutorial tu pkul 10...pegi dgn semangat yg baru... kls pkul 10..pkul 9.40 dah pegi...tak boleh lmbat2..lecturer OC aku pantang klau student lambat..tapi mungkin bagus cara dia mcm tu.. Tiba2 dia masuk awal tapi lepas ktorang dah smpai la...time tu ramai lagi yg tak datang..





Tak pasal2 je kitorang yg dtg awal ni kena marah dgn dia..OK FINE.. yg tu aku boleh terima... smlm plak kls aku ade 4 org dpt pengecualian kls..lagi la sikit kwn2 aku yg ade...tinggal bape kerat je.. mcm biasa skrg ni kitorang klau kls OC buat past year je.. masa dia pgil nama utk buat kat dpn tu.. nama aku pun tersenarai..




Pegi dpn buat jelah ape yg aku dapat..ape yg aku dah cuba ..tapi dia ckp salah lukisan product tu....mechanism dgn tertiary alkyl halide dah betul... kalau dia nak marah aku buat salah takpe..tapi tak perlu nak cakap ......................................................................................

"NI SAPE YG AJAR KAMU" ... "AJARAN MANE KAMU DAPAT NI" ... "SAYA TINGGALKAN KAMU BERMINGGU-MINGGU(sbb kawin) MCM NI YG KAMU BAGI KAT SAYA " ... "APE YG KAMU BUAT KAT BILIK TU..TIDO JELAH KEJE KAMU.."

Seriously aku tak boleh terima ayat yg akhir tu...boleh terima part tido tu..memang aku selalu tido... tapi bukan aku tak buat keje dia..roomate aku pun blh tahu mcm mane ktorang cuba nak buat soalan dia..bersusah payah tanya soalan kat orang lain... Thanks to Eika Amin sbb susah payah datang bilik fatin dari SM1 ke SP4 semata-mata nak ajar kitorang yg tak tahu ape2 ni..


try la bagi nama cyclic ni...


Kalau ape yg dia tinggalkan berminggu-minggu tu dia ajar secara betul takpe. ni tidak...................................group aku yg paling awal skali habis OC ni kot...tapi satu ape pun aku tak tahu... Bila kitorang dah buat salah kat dpn tu...sepatutnye dia kena tegur ktorang cara baik mcm mane nak dptkn jawapan yg betul..tapi kitorang kena maki hamun + kena tuliskn jawapan tu sampai betul..selagi tak betul selagi tu la dia....................................harap sgt madam tunjukkan cara utk dapatkan jawapan yg betul..


organic chem subjek mebunuh ... :P


LAST SEKALI TAK SUKA LECTURER YG PILIH KASIH DGN STUDENT YG PANDAI........student yg pandai tu buat silap kat dpn tak marah langsung...kitorang yg lemah ni ade je yg tak betul kitorang buat...ermm redha jelah... mungkin ni semua dugaan dari Allah.. 

Boleh terima bila lecturer nak marah tapi perlu ade cara yg betul..jgn smpai ade student yg benci lecturer je... Alhmdulillah aku terima je lecturer ni & tak simpan dendam pun..taknak hilangkan keberkatan masa belajar ni.. 

Ya Allah,kuatkanlah hati aku utk terima semua ni.. janganlah sesekali aku berputus asa... 

semua di atas cuma luahan perasaan...bukan berniat utk burukkan lecturer.. 

p/s : tenangkan fikiran dgn bermain badminton.. Thanks M.K.R sbb bagi kata2 semangat & nasihat.. :P 

No comments:

Post a Comment