Sunday, April 3, 2011

TAK BEST LAB BIO DAH HABIS !!

Akhirnye setelah beberapa minggu aku asyik update entri pasal tag je..kali ni aku update kisah aku kat UiTM ni.. akhirnyeeeee lab bio dah habis...sangaaat tak seronok... org suka lab habis tapi aku tak suka..npk sgt pelik kan...Sir Zaini memang tersangat la sporting.. :P

Kalau yg habis tu lab chemist takpe..lalala.. ok tutup cerita...berbalik kepada cerita lab bio yg dah habis jumaat minggu lepas.. kitorang dgn excitednye menghabiskan dgn jayanye membuat experiment transpiration ..experiment transpiration ni aku group dgn tasha 2 org je..

Sepanjang lab bio ni...experiment yg aku rasa paling happening & paling byk kitorang ambik gambar ialah experiment ketuk2 patella... patella tu lebih kurang kat lutut...nak uji patella boleh reflex ke tak..kalau tak boleh tu mungkin perlu dibuang lutut tu..hahaha..


nampak kan aku beria-ia nak balas dendam ketuk kuat2 lutut kawan aku..HAHA..

Sir sendiri pun tak tahu sbb ape takde pantulan kalau kita ketuk kat bahagian patella... contohnye ade sorang kawan aku ni bila dah ketuk byk kali kat lutut menggunakan hammer..dia punya kaki tak dapat nak ade respon.....HAMMER ke nama benda yg ketuk lutut tu?? hehe..hammer kecik kot..suka hati je..


yg lain jadi pemerhati je...PEMALAS .. HAHA :P

Seterusnye experiment cek mata...sama ade pupil tu menjadi semakin kecik ke besar... time ni kitorang banyak main je..experiment pun sekejap je dah siap... selebihnye masa utk bergambar dgn kawan2..hehe.. Buat experiment rajin tapi time nak buat lab report tu yg malas gilaaaa.... dah last minit baru kelam kabut nak buat... :P

Lagi satu experiment cekik leher..tapi bukan la cekik sampai kawan tu koma.. cekik sikit  je utk tengok sama ade senang tak air liur nak telan... SILA JANGAN TIRU AKSI CEKIK DI BAWAH INI ..hehe..


sila perhatikan tudung hitam yg dibelakang bukan di hadapan..
ULANG SUARA TUDUNG HITAM KAT BELAKANG TU MUKA EVIL GILA CEKIK HOUSEMATE.. :P

roomate yg bagai anjing & kucing...hari2 gaduh...HAHA..

PUTERI AZMAL & PUTERI MAIZATUL AKMAR.. puteri tiruan..hehe

tak sempat nak pandang kamera dah ambik...excited bebenor..

Kami comel...Yeaahhh...itu yg aku nak ckp..
budak yg pakai tudung pink tu sila jgn perasan..hehe

GENG KELANTAN....kecuali aku & tasha...tersesat..hehe..
Group yg paling bising dalam lab...

suka gambar ni !!! :P


sebelum buat experiment ..


Last sekali nak ucapkan terima kasih banyak2 kat Sir Zaini sbb sudi melayan perangai kitorang yg gila2 ni...walaupun ktorang byk main dari buat experiment..hehe.. kitorang enjoy dgn sir..sir suka nyanyi masa lab..suka2... :P 


gambar sir zaini berlakon semata-mata nak ambik gambar..hehe :P

p/s : 16 hari lagi nak final exam... sgt tak sabar nak habis..

No comments:

Post a Comment