Tuesday, May 17, 2011

Pertunangan ALI & SULAIHA ♥

Selamat bertunang kepada sepupu aku ... Ali & Sulaiha.. Sulaiha okay bukan Zulaikha... kalau Zulaikha yg bertunang memang ngada2 la..haha.. okay2...sebenarnye dah seminggu diorang bertunang tapi aku baru nak taip entrinye hari ni..biasa la bila aku nak taip entri je line slow..bila taknak taip laju pulak..haish sabor je laaa..

Aku taknak merepek panjang2 lagi..korang layan je gmbr yg aku ambik.. Credit to Abg W.Z sbb sponsor kamera DSLR..hahaha.. dpt penaja khas lg tu.. Memang ade certain gmbr yg akak aku dah letak kat blog dia..tapi ada aku kisah...hehe.. 



Ni hantaran daripada pihak lelaki utk perempuan..kaler biru okay...
family sebelah laki kebanyakannye pakai baju 
biru tapi aku malas la nak ikut tema2 ni... :P




Sebelum hantar rombongan bertunang tu..melantak dulu makanan kat 
rumah makcik aku ni... mcm2 ada...mee lemak,air sarsi,
kuih muih takyah ckp la..banyak kot..time kat sini makan sikit je..
simpan untuk makan kat rumah sebelah perempuan... 
iye2 je ade makanan kat sana..haha..



Ni suasana kat rumah sebelah perempuan...
akak aku la ni beria-ia suruh ambik gambar ala-ala fotografer profesional..hahaha..
Kat sini ade makanan feveret aku iaitu ikan keli.. :P




Time ni aku duduk kat tangga...nampak kan padat sangat ruangnye..
semua nak ambik port masing2.. aku pun terpaksa mengalah..haha..
yang warna kuning tu hantaran dari pihak perempuan..





Kitorang je yg naik atas ambik gambar dgn Kak Su ni...
yg lain semua duduk kat bawah.. nampak sangat kitorang yg excited kan..hehe



Saat2 cincin disarungkan oleh bakal ibu mertua... 
suasana bukan sedih tapi gembira.. :P. aku pun tak faham 
ape yg aku cuba sampaikan sebenarnye..hehe..



Masa untuk makan...haha.. aku memang 
menunggu saat-saat ini dari mula lagi..



dari kiri tu akak aku..dan mungkin korang nampak 
mcm adik aku ke..haha..aku tahu muka aku nampak matang..
ok fineeee... yg tengah2 tu umi aku bersama adik aku yg kecik
sekali.. last skali yg sebelah kanan tu aku.. :P




muka aku nampak berminyak tapi abaikan je..haha.. 
aku bersama bakal sepupu..


Lin,Mira,Kak Su ... Selamat Bertunang Kak Su.. :P


Sekali lagi gambar dgn Kak Su tapi kali 
ni katil kak Su dah bersepah..hehe..


Sebelum balik ambik gambar dgn makcik & sepupu... 
aku nampak tinggi + gemuk pulak dalam gambar ni..haha..



yg tengah2 tu laa sepupu aku yg bertunang tu...dia tak ikut pun 
pegi rumah perempuan..kononnye nak surprise masa nikah 
nanti baru tunjuk muka..haha..agak kepoyoan disitu ye..



Masa ni lepak2 kat rumah makcik sambil menghabiskan 
makanan yg ada... aku pun termasuk sekali.. :P

 


Gambar dua yg atas ni gambar gila2 bila bersama sepupu..
Fiza je tak dpt join..kalau tak lagi syok... umi aku 
menjadi mangsa untuk ambik gambar ni.. :P



Iyazee & Syafi ... makcik & anak buahnye..
anak buah lagi besar dari makcik okay..hehe..


p/s : lagi seminggu lebih je duduk rumah...tak puas lagi cuti... :P

No comments:

Post a Comment