Monday, July 4, 2011

MINI PROJECT PART 1

Sem 5 ni aku rasa bermulanya sem yg busy ... dah start buat mini projek...buat dlm satu group dlm 4 org..pastu nanti ade VIVA...viva ni mcm presentation slide..kena present..markah kira sorang2..habislah hancur aku speaking english nanti..HAHA.....

Sem dpn kena buat thesis lagi busy... Mini projek ni utk kos dip sains part 5... pilih je tajuk ape2 asalkan berkaitan dgn biology...susah tu nak fikir sbb nak fikir bahan & peralatan senang tak nak dpt..kalau susah baik takyah buat...




PROSES MENYIAPKAN PROPOSAL :D



Waktu nak buat proposal ni la paling terseksa...proses pertama sebelum memulakan mini projek... Tajuk pun byk kali ubah..mula2 nak buat hydroponic tapi takde EDTA pulak(padahal pastu ade je EDTA tu kat lab)... last2 buat tajuk TYPES OF DIFFERENT LIQUIDS ON PLANT GROWTH...

Proposal ktorg ni 3 kali kena tukar sbb ade je salah...dgn APA system utk reference la..susah je nak ikut benda tu...mcm2 la...nak buat mcm mane..dah dpt lecturer yg strict..kena la terima seadanya...tapi ok je miss AMIRA ni..


cari tajuk untuk proposal...



kami satu group mini projek..UMMI,TIPAH,FATIN,TASHA :D

edit untuk kali ke-2




BERMULANYA MINI PROJEK...TRIAL EXPERIMENT.. :D



Experiment ni tak jadi sbb ktorg 2 hari tak siram pokok tu..sampai dah kering tanahnye... time tu bahan pun blm ade semua lagi.. Bahan yg kitorang guna utk experiment ni..kacang hijau,polystyrene cup,tanah hitam... barang utk siram pokok tauge tu...air teh,cuka,air garam,distilled water,air paip,air longkang.... tak tahu la dpt ke tak result experiment ni nanti...









ADE LAGI SAMBUNGANNYE... TUNGGU MASA FREE OKAY.. :D



p/s: minggu ni ade 2 test 1 quiz.....ALL THE BEST KAWAN !!

2 comments:

  1. haloo.... teringat zaman belajar dulu tgk kamu2 seme nih.....

    ReplyDelete
  2. cik muda sae: yeke? hehe..mmg seronok time study ni...ade ramai kwn.. :)

    ReplyDelete