Sunday, August 28, 2011

PRA RAYA & MERDEKA

Haaaaa...setelah hampir sebulan kita semua berhempas pulas tahan nafsu makan ...nafsu yg tak patut dibuat di bulan Ramadhan ni...akhirnye raya pun menjelang tiba tak lama lagi..lusa la raya...ceh ceh...aku pun tak berapa faham sgt ape yg aku merepek ni..hehe..

Okay2...aku nak cerita minggu lepas...sabtu lepas la sng cerita...Jawatankuasa Perwakilan Kolej(JPK) UiTM Negeri Sembilan ade buat MINGGU ISTIQAMAH MERDEKA(MIM)....kira event sambutan awal raya & merdeka la....mcm2 aktiviti diorang buat...tp aku takde la rajin sgt nak join semua..aku join monumen je...hehe..tu pun bukannye rajin sgt nak masuk...bersengkang mata la jugak buat benda alah ni.. :P


Monumen ni bawah nama blok kolej SP4...yg join 1 group dgn aku...mcm biasalah geng aku...tasha,irma,mira,nabila... penat weh buat benda ni...buat tak jadi2..dahlah takde pengalaman masuk benda ni...buat klcc punye la leceh...tp jadi jugak..pastu buat rumah kampung...yg ni nampak unik sikit rumahnye sbb dah malas nak adjust potong kayu yg lebih2 tu.. :P


yang ni lukis sendiri tau...tak main la tekap2 kan...
nabila yg lukis..aku tengok je..hehe..


ni semua nabila yang lukis...aku buat yg part ketupat tu je..
aku tahu nampak buruk ketupat tu..biar je..hehe..


comel tak kartun yg kecik2 tu....gunting dari majalah ujang ...
ade yg print...tak mampu nak lukis kartun secomel itu..hehe


tu la dia monumen klcc & monumen rumah kampung. yg dah sepenuhnye siap..
aku suka bila tangga kat rumah tu jadi...banyak kali buat tak jadi2...


gambaran dekat...rumah dicat dgn bendera malaysia..
nampak tak kayu yg terlebih-lebih kt rumah tu..
kitorang gantung ketupat...kreatif tak? haha


pastu buat peta daripada kotak...atas peta nanti kitorang letak
tmpat2 yg menarik disetiap negeri...yg kaler biru tu konon2 laut la.. 


tadaaaaaa...ni la hasilnye....dekat rumah tu ade tambah meriam
 buluh dgn tempat bakar lemang..hehe..tak nampak sgt pun..


Malam sabtu tu la penilaian blok sekali dgn penilaian monumen ni...aku punye la nervous sbb kena bentang mlm tu dgn tasha...yg irma,mira,nabila pulak diorang pegi trip kat Tanjung Piai...seronok je tinggalkn kitorang bentang dlm keadaan terkejut...last minit diorang baru bagitahu kena terangkn kenapa buat monumen tu la..ni la...aku pun main hentam jelah ape yg aku tahu kan...


Okay,petang tu lagi aku dah dpt msj dari setiausaha sp4 suruh ketua aras & ketua unit turun mlm tu pakai baju kurung..aku punye la malas nak turun pakai baju kurung kalau bukan pegi kelas..nak gosok satu hal lagi...aku pakai baju yg paling buruk sekali..tak nak over sgt..haha..poyo je..


Blok aku je yg kemain eksaited bebenor pakai baju kurung mlm tu...miss naquiyah(warden blok sp4) yg nak kitorang feeling2 raya malam tu...haish terpaksa la turun pakai baju kurung...mlm tu semua blok semangat nak menang...mcm2 diorang hias...blok sp1 siap hias pondok dgn buluh ..ade kuih raya kat pondok tu..pastu ade lampu lip lap lip lap lagi...diorang punye banner terbesar sekali..guna selimut kot..haha..


suasana malam tu..gelapnye gambar...dah 
namanye pun malam..mestilah gelap kan..hehe



pandangan depan blok SP4

Blok aku menang no 2 weh...walaupun last minit diorang hias tapi tak sia-sia jugak...saingan sengit tu...tapi malam tu serius rasa macam dah raya je..suasana malam tu berbeza sangat...semua macam semangat tak tentu pasal je...bukan aku tapi budak lain...semua pasang pelita..pasang lampu lip lap lip lap...main bunga api...main pop pop..aku je tak dpt main ape2...takde stok nak main..hehe..

Masa majlis penutup takde sorang pun geng aku yg pegi...aku malas la nak pegi...tak menaruh harapan pun nak menang...tibe2 irma mesej bagitahu yg monumen kitorang dpt no1...serius tak sangka weh...mungkin rezeki kitorang menang bulan2 puasa ni..hehe..Alhamdulillah dpt hamper + duit...tapi duit kitorang tak terima lagi...tak tahu la dapat ke tak...ape2 pun penat2 buat monumen tu berbaloi jugak...tahniah kawan2.. :D


lawa tak kitorang...eh eh silap2...lawa tak lampu
lip lap lip lap dpn kitorang ni...hehe..

monumen utk penilaian..

tasha dgn monumen org lain..curang sekejap..hehe

aku bersama dgn monumen group aku..taknak curang2..hehe

kami lah JUARA...hehe...bangga sekejap bila
ramai puji comel...puji monumen okay.
. :P

SELAMAT HARI RAYA 1432H !!!

MERDEKA + RAYA ...dapat bendera free...hehe 
p/s: lagi bape hari je nak raya...korang puasa penuh tak...aku hampir nak puasa penuh tapi tak dpt jugak penuh tahun ni...tak best weh tak puasa penuh...okay la nak main mercun pop pop dgn adik2 aku...hehe :P


2 comments:

  1. xpenuh jgak ko fatin..hehe..trmakbul jugak doa ak..=P

    ReplyDelete
  2. aku ingtkn sape yg komen aku...rupe2nye ko tip...eleh aku kne 4 hari je..hari last2 puasa...hehe :P

    ReplyDelete