Thursday, December 1, 2011

KENDURI KAHWIN 3 HARI BERTURUT-TURUT

JUMAAT

Okay,kali ni nak cerita pasal kenduri kahwin sepupu-sepupu & pakcik yang berlangsung hujung minggu lepas... short entry je okay kali ni sbb aku tak larat nak menaip panjang-panjang ni...disebabkan mood malas yang bersarang di kepala otak aku sekarang ni...

Kita start dgn hari jumaat okay...disebabkan hari jumaat tu tinggal aku,akak,adik & walid je kat rumah...jadi walid seawalnye dah rancang untuk pergi kenduri kahwin kat bukit changgang jumaat malam sabtu tu...umi & adik beradik aku yg lain dah seronok-seronok tido kat Hotel Corus kat Port Dickson untuk majlis kahwin sepupu aku keesokannye...



Datang-datang je dengan perut kosong tu terus rasa lapar bila tgk makanan malam tu sedap sesangat..mana taknye jarang la nak tgk kenduri kahwin buat daging lada hitam...serius sedap weh...first impression bila tengok pelamin dia terasa nak duduk kat kerusi tu ambik gambar sbb ape?? sbb pelamin dia gila ahh...lawa tu...kira lain dari yang lain la...mmg nampak simple tapi kat bahagian yang berjuntai-juntai kat atas tu yg buatkan pelamin tu nampak unik...




SABTU

Hari sabtu ni seawal pukul 7.30 pagi lagi dah bertolak dari Nilai menuju ke Port Dickson...tak la jauh sgt..lebih kurang sejam lebih je...kalau aku yg drive faham-faham jelah lambat kan...Majlis akad nikah berlangsung pukul 9.00 pagi di Masjid berdekatan dgn Pantai Bagan Pinang .. aku dengan akak aku kena tolong angkat dulang hantaran time tu disebabkan saudara mara yg lain kebanyakannya semua bertolak dari hotel..



Mesti ade yang tertanya-tanya kan kenapa pengantin perempuan duduk diluar & bukan didalam masjid?? Jawapannye biarlah rahsia...haha.. faham-faham sendiri sudahlah... Walaupun jauh di mata,tapi sentiasa dekat di hati...hehe..tiba-tiba je..jauh-jauh pun still dgr masa proses akad tu berlangsung...pakai mikrofon pun..


Kat atas ni semua hantaran kedua-dua belah pihak...yang kuning tu untuk bagi pihak perempuan..yang purple tu sebaliknye...hantaran dia sama je mcm orang lain bagi...cuma yang nampak mahal tu...perempuan bagi lelaki SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 ...yang laki bagi perempuan AL-QURAN DIGITAL...adatlah trend zaman sekarang...semua nak berlumba-lumba..



Alhamdulillah akhirnye sepupu aku dah selamat menjadi isteri orang...SELAMAT PENGANTIN BARU HATTA HALIP & WAN EZYRA SYAZRIN... lepas dah siap majlis akad nikah...masing-masing sibuk nak bergambar dengan pengantin..ade yang guna kamera,kamera fon,DSLR,iPad...macam biasalah pengantin jadi hot stuff sekejap...dah namanye pun Raja Sehari kan..hehe..


sesi bergambar bersama family..

nampak kan seri pengantin baru dengan orang yang belum kahwin...HAHA..

recycle baju raya...tukar suka sama suka... :P

Lepas dah siap majlis akad nikah,masing-masing bergegas ke Mayangsari Resort untuk bersarapan pagi...haha...nampak sangat masing-masing tahan lapar masa majlis akad nikah tu...lama jugak la kitorang tak tentu hala kat sini sebab kenduri kahwin start pukul 12....bosan sangat-sangat...nak mandi kolam pun majlis belum habis...jadi buat la keje tak berfaedah duduk-duduk tengok orang lalu lalang...semua catering..jadi kitorang pun duduk senang lenang la...


Inilah dia Mayangsari Resort..nampak kan kolam tu...
petang lepas habis majlis...budak2 kecik semua dah terjun ramai2 kat situ...
Untunglah tak payah mandi pakai tudung...haha..tiba2 jeles...

pengantin belum rasmi lagi time ni...kitorang berdua yg
tak ade keje ni ambik gambar sesuka hati je..... gambar kebanyakannya dari
Blog Izzatul Atiqah Azhar

lepas tu nampak beca ni...terus ambik gambar kat sini...
beca ni cuma hiasan je kat situ...bukan ade pemandunye pun.
.

WE ARE SISTERS !!

gambar kat pelamin pengantin...baju bertukar sbb tengahari tu aku balik Nilai..
petang tu datang dah tak sempat nak melawa...haha...
bajet mcm pengantin pulak nak lawa-lawa...tak ade sape pun nak tgk..
gambar majlis bersanding petang tu...warna kuning..
Untung kan rumah kat Port Dickson...boleh buat photoshoot
 kat Pantai Port Dickson ni..kalau rumah kat Nilai tak kan
 nak photoshoot kat Ulu Bendul...haha...

AHAD

Dah kenyang 2 hari berturut-turut makan nasi minyak...hari ahad pukul 10 terus bergerak ke Sungai Pelek,Sepang ade kenduri kahwin pakcik...pakcik kot...haha..aku bukannye kenal sangat semua saudara mara ni..makanan dia memang sedap la..makanan kampung kan...tak payah tanya la kan aku makan banyak mane... :P



pelamin tema HIJAU PUTIH... 



muka nampak gelap pakai tudung putih.. :P

Lepas kenduri kahwin kat Sepang ni,ade 2 rumah lagi kat Banting...dua-dua tu kira saudara mara jugak la...sorang kat Sg Lang..sorang lagi kat Taman Banting Baru...rumah yang terakhir tu serius dah tak larat nak makan nasi minyak lagi...aku mampu makan tapai je...haha...

Last sekali singgah hospital melawat Nyah(suami kepada Mak Ngah)...perlu ke aku terangkan dalam-dalam...perlu kot..takut korang tak kenal pulak kan...hehe..Semoga sakit gout tu kembali sembuh secepat mungkin...Aminn..Nyah baring di katil arwah atok...arwah atok meninggal kat katil tu...nostalgia sangat-sangat... :'(

p/s: dah penat cerita pasal kenduri kahwin..minggu ni..minggu depan pun kenduri kahwin sepupu jugak...tapi mungkin tak pergi...malas la nak balik Nilai naik ktm..haha..padahal dah 3 sem tak balik naik ktm..mengharapkan ade yang menjemput aku disini...haha..Rindu IYAZEE HUMAIRA,HAZEEQ KHUMAINI & MUHAMAD KHAIRYL REDZUAN...rindu nak balik rumah... :P

No comments:

Post a Comment