Monday, February 6, 2012

DAH SELAMAT APPLY DEGREE

Alhamdulillah selamat dah apply degree..semalam jenuh la buka student portal..asyik SERVER ERROR je...nasib baik hari ni blh buka...kalau tak mmg tak masuk degree la aku..huhu.. okay-okay...aku dah fikir masak-masak tapi tak cukup masak sgt la kan...sbb aku masih dilema lagi...dgn pertolongan family,kawan-kawan,insan tersayang..aku dah pilih kos ape yg aku rasa sesuai dan Allah mungkin dah bagi petunjuk kat aku...aku masih nak lakukan solat istikharah selagi tarikh tutup permohonan ni tak tutup lagi.. :P

Okay..first step nak masuk mestilah kena buka student portal kan kan..student portal uitm yang baru tu..log in mcm kat bawah ni..pastu klik-klik dekat APPLICATION FOR CONTINUATION OF STUDIES ...lepas tu kan korang pandai-pandai la ye..hehe..step dia senang je...




















untuk kos penerapan UiTM ni cuma ada 4 pilihan je...untuk upu cerita kemudiah eh...aku dilema..dilema...dan dilema....tapi aku dah pilih jugak 4 pilihan tu..meh tengok sama-sama meh...tapi aku masih perlukan pendapat orang-orang sekeliling aku..tolong la bagi cadangan...please...sangat-sangat perlukan pendapat sekarang ni..





















Kenapa pilihan 1 fisioterapi?? Aku pun tak tahu nak letak yg mane satu no 1...tapi korang pun tahu la kan fisio tu kerja kat hospital...yg tolong betul-betulkan posisi tulang-tulang orang tu...haha...yg tu jelah aku tahu...tapi aku minat jugaklah benda-benda mcm tu..yg penting minat kan...Pilihan kedua pemulihan cara kerja...pemulihan cara kerja ni aku banyak la jugak search jugak pasal kos ni...tetiba terjumpa kerjaya pasal pemulihan cara kerja ni...mcm best pulak dapat pulihkan orang psikiatri...haha..


PEMULIHAN CARA KERJA


































Pilihan ketiga tu kimia gunaan...kimia gunaan ni boleh kerja kat industri..tak pun jadi lecturer...aku ada la jugak tanya seseorang yg dah ambik kos ni kat blog dia...dia pun dah jawab soalan aku...not bad la...belajar mcm biasa la mane-mane kos pun susah kan...


KIMIA GUNAAN




















Pilihan yg last sekali iaitu yg keempat ialah Teknologi Persekitaran...ni punya la tanya kawan aku..tanya umi aku okay ke tak..umi aku pulak ckp ikut aku...kalau okay..okay la..lagi la membuatkan aku konfius...walid aku pulak setuju je ape yg aku pilih...tak ape kita boleh minta petunjuk dari Allah lagi kan...Allah yg menentukan segalanya...terima kasih sangat-sangat dekat Muhamad Khairyl Redzuan sbb banyak bagi semangat kat aku... :P


TEKNOLOGI PERSEKITARAN
































Dah nak tutup permohonan ke degree baru lah HEA nak buat taklimat kerjaya kan...takpelah..sempat lagi nak buat pilihan untuk kali terakhir...yg penting rabu ni tak ade kelas...haha...heaven la kan presentation lambat lagi...slide pun tak siap-siap...




p/s : selamat berpening kepala untuk sem akhir ni..final exam pun tak lama lagi....banyak lagi lecture tak habis..bio pulak banyak phylum nak kena hafal..arghhh aku kena rajin..itu harus untuk masa depan.. :P

6 comments:

  1. bnyak info leh dpt entry ni,,tq so much

    ReplyDelete
  2. auwwww,saya dpt kimia gunaan juga tp kat UM. :')

    ReplyDelete
  3. Kalau nak mohon APPLICATION FOR CONTINUATION OF STUDIES nie... kena buat semasa kita belajar dalam part 6 atau dah dapat result utk exam part 6? Mohon pencerahan ye... sekarang saya tgh final utk Dip Sains (Arau) utk part 5... :)

    ReplyDelete
  4. oh..permohonan utk masuk u kebiasaannye kne mohon masa sem 6..sebelum dpt result..kne sentiasa update ble kne beli no pin upu & uitm..kalau student uitm kne beli 2..tp kalau xberminat nk belajar kat u lain selain uitm..beli yg no pin uitm sahaja k.. :)

    ReplyDelete
  5. kalau budak asasi uitm boleh mohon juga tak APPLICATION FOR CONTINUATION OF STUDIES tu juga? kalau boleh mmg kena beli ke no pin uitm tu? kat mana ye?

    ReplyDelete